A kerecsendi templom

Kerecsendi templom

Európai utakon az egerszalóki fürdőbe Egerszalók

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Európai utakon az egerszalóki fürdőbe

Újabb szakaszt adtak át az összesen három Heves megyei utat érintő felújítási projekt részeként december 21-én, Egerszalókon. Az együttesen 778 millió forintos beruházás részeként most a település gyógyhatású sósfürdőibe is gyorsabban juthatunk el.

A legtöbb európai országhoz hasonlóan hazánk igazgatási, egészségügyi és oktatási intézményei is – a munkahelyek többségével egyetemben – a kistérségi központokban, városokban és a megyeszékhelyen működnek. Nem csoda hát, hogy az ide vezető közutak minősége meghatározó fontosságú azok számára, akik e központok vonzáskörzetében élnek.

A közutak rossz állapota ugyanis nemcsak a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést nehezíti, hanem hátráltatja a gazdaság növekedését is, és rontja a térségben élők jövedelemszerző esélyeit. Ezt a problémát hivatott enyhíteni a ROP 2007–2008-as akcióterve. Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 73 projekt keretében 183 útszakasz felújítására nyílt lehetőség, 50 milliárd forint értékben. Az összesen 1114 kilométernyi útszakasz felújítására az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül nyílik mód. Az Észak-Magyarország régió három megyéjében 16 projektre osztva 320 kilométeren, mintegy 13,5 milliárd forintos ráfordítással zajlanak a különböző fázisban lévő útfelújítások. Ebből Heves megyére öt projekt jut, több mint 80 kilométer hosszon, 3,6 milliárd forint értékben.

Ezek egyike az az összesen 778 millió forintos költségvetésű projekt, amely a 2416-os, 3203-as és 3210-es közút összesen 21,9 kilométer hosszúságú szakaszainak felújítását tartalmazza. A beavatkozások Verpelét, Egerszalók, Gyöngyös, Vámosgyörk és Adács lakosainak jelentenek komoly fejlődést a közlekedés tekintetében. A felújítás befejezésével a projektben érintett mindhárom útszakaszon európai színvonalon közlekedhetnek az autósok. A hétfő délután Egerszalókon megtartott átadóünnepségen a Gyöngyös–Verpelét–Eger összekötő út (2416-os út) közel 4,6 kilométeres szakaszát adták át.

A kivitelezéssel a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. által megbízott Nemzetközi Vegyépszer Zrt. a munkálatok keretében kiszélesítette az utat, megerősítette az aszfaltburkolatot, kitisztította az útszakasz mentén található árkokat és átereszeket, valamint padkarendezést és hídkarbantartást végzett. A beavatkozás ezen a szakaszon 237 millió forintba került.

Az ünnepélyes átadáson Sós Tamás országgyűlési képviselő és Mesterházy Attila frakcióvezető is részt vett. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje elmondta: az Európai Unió fejlesztési alapjainak köszönhetően egyre közelebb kerülünk közös célunk megvalósításához, ahhoz, hogy a magyar autósok is európai körülmények között közlekedhessenek. A beruházás eredményeként mintegy hatezer helyi lakos, valamint az áthaladó utazók, szállítók közlekedési körülményei javulnak. „Arra is számítunk, hogy a régió gazdasága és a turizmus is új lendületet kap” – mondta Mesterházy Attila.

 
 
 
             

 

:: Gyógy - wellnessfürdő :: :: Strandfürdő :: :: Hotel  - panzió :: :: Apartmanok ::
:: Főoldal :: :: Hírek - infók :: :: Impresszum :: :: Médiaajánlat ::